Via Crucis în bulgară

În luna ianuarie a acestui an s-a publicat la Sofia prima ediție în bulgară a cărții Via Crucis. Ediția a fost pregătită de Fundația Communitas, care a publicat de asemena Sfântul Rozariu și Drum în limba bulgară. Datele bibliografice sunt: Sf. Josemaría Escrivá de Balaguer, "Krasten Pat", Sofija (Bâlgarija), фондация „Комунитас“ (Fundația Communitas), 2014, 116 pag.

Coperta cărții

În luna ianuarie a acestui an s-a publicat la Sofia prima ediție în bulgară a cărții Via Crucis.

Ediția a fost pregătită de

Fundația Communitas, care a publicat de asemena Sfântul Rozariu și Drum în limba bulgară.

Via Crucis este o carte pentru contemplare care reparcurge cele 14 staţiuni tradiţionale privind cu uimire şi căinţă la suferinţele lui Cristos. De fiecare staţiune sunt legate diferite puncte de meditaţie.

Mons. del Portillo a scris în introducerea cărți că "când Sf. Josemaría propunea acest drum, celor care îi cereau sfatul pentru a aprofunda propria viaţă interioară, monseniorul Josemaría Escrivá nu făcea altceva decât să comunice experienţa sa personală, arătând scurtătura parcursă de el în timpul întregului său itinerar pământesc, şi care l-au condus pe cele mai înalte vârfuri sale spiritualităţii. Iubirea sa pentru Cristos a fost mereu o realitate tangibilă, puternică, duioasă, filială, mişcătoare".