Urma familiei

Este tema ales pentru Congresul UNIV 2016 care s-a născut sub imboldul Sfântului Josemaría, cu scopul de a permite ca tineri din toată lumea să poată trăi o experiență cu un impact profund la Roma.

UNIV-ul s-a născut în 1968, sub imboldul Sfântului Josemaría, cu scopul de a permite ca în fiecare an circa 3.000 de tineri să poată trăi o experiență cu un impact profund, de unde să se nască și să se dezvolte idei, ca urmare a contactului cu patrimoniul cultural, spiritual și artistic care păstrează orașul Roma.

Tema care se propune studenților pentru reflectare este „Urma familiei”.

Congresul UNIV 2016 vrea să ofere o reflecție adâncă asupra importanței familiei, ținând cont că aceasta nu este numai celula de bază a societății. În realitate, este fundamentul și modelul vieții sociale în totalitate. Dacă societățile reușesc să se asemene în fiecare zi mai mult cu familiile și să devină într-adevăr puncte de întâlnire și de solidaritate, s-ar putea depăși soluțiile individualiste și s-ar putea privi cu mai mult optimism către viitor.

Această conferință internațională aspiră a fi un punct de întâlnire pentru comunicare și pentru dezbatere studențească, care să favorizeze dialogul despre principalele probleme referitoare la om și la cultura vremurilor noastre.

Are loc la Roma în timpul Săptămânii Sfinte. În acest fel, participanții pot să trăiască aceste zile aproape de Papă, în centrul creștinității.

Mai multe informații:

UNIV congress

UNIV Forum