Prima paginăȘtiriTop 12 cele mai vizitate articole în 2012
Știri

Top 12 cele mai vizitate articole în 2012

31.12.2012

Etichete: Opus Dei, Audio, mp3, Videoclip, video
2 video, 2 cărți, o mărturie, o predică, o novenă, un eveniment, o rugăciune... Alegem cele 12 mai vizitate articole în web site-ul Sf. Josemaría în anul 2012.


1
Un video
Cine era Josemaría Escrivá?
Josemaría Escrivá s-a născut în Spania pe 9.01.1902 și a murit la Roma pe 26.06.1975. Pe 2.10.1928, a văzut Opus Dei. În data de 6 octombrie 2002 Ioan Paul al II-lea l-a canonizat la Roma.
2
O predică
Parabola semănătorului
„Privind în jurul nostru această lume pe care o iubim, pentru că este opera divină, constatăm că parabola devine realitate: cuvântul lui Isus este rodnic şi trezeşte în multe suflete dorinţa de dăruire şi de fidelitate....”3
Un alt video
Misterele credinței. Viața de credință nu constă în a înțelege tot, pentru că rațiunea este limitată și înțelepciunea lui Dumnezeu, infinită. Sf. Josemaría vorbește despre acest lucru în Santiago de Chile, pe 7 iulie 1974.4
O novenă
Novena în cinstea Sfântului Josemaría pentru a găsi un loc de muncă
„Acolo unde sunt fraţii voştri, oamenii, acolo unde sunt aspiraţiile voastre, munca voastră, simpatiile voastre, acolo este locul unde îl întâlniţi zilnic pe Cristos. În mijlocul lucrurilor cele mai materiale de pe pământ trebuie să ne sfințim pe noi înşine, servindu-L pe Dumnezeu şi pe toţi oamenii”.


5
O rugăciune
Rugăciunea către Sfântul Josemaría
Doamne Dumnezeule, care prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, ai dăruit Sfântului Josemaría, preot, haruri nenumărate, alegându-l drept unealtă credincioasă pentru fondarea căii de sfinţire în muncă profesională şi în îndeplinirea îndatoririlor creştineşti de zi cu zi – Opus Dei – [...]


6
Texte ale Sf. Josemaría pentru Anul Credinței
„Nu uita”
Datoria ta: să-L imiți pe Isus Cristos și să-L faci cunoscut prin purtarea ta. Să nu uiți că El a luat firea noastră pentru a-i aduce pe toți oamenii la viața divină și, astfel, unindu-ne cu El, putem trăi în viața noastră individuală și socială, poruncile Cerului. (Sf. Josemaría în cartea Forja, 452).
7
O carte
Bestseller al spiritualității: Nouă ediție a lui Drum
Editura Galaxia-Gutenberg a publicat o nouă ediție în limba română a lui Drum, tradusă de d-na Marina Fara. Drum este un adevărat best seller al literaturii spirituale şi poate fi considerat un clasic. S-au vândut 4.500.000 de copii în diferite ediţii în 44 de limbi.8
O altă carte
Forja
„Acea mamă – pasionată de sfinţenie, ca toate mamele – îl chema pe copilul său principele său, regele său, comoara sa, soarele său. Eu mă gândeam la tine. Şi înţelege – care tată nu are în interiorul său ceva matern? – că nu era exagerare ceea ce spunea acea mamă bună: Tu... eşti mai mult decât o comoară, valorezi mai mult decât soarele: tot Sângele lui Cristos! Cum să nu-ţi iau sufletul tău – aur pur – pentru a-l pune în forjă, şi să-l lucrez cu focul şi ciocanul, până a face din acest aur nativ un giuvaier splendid pentru a-l oferi Dumnezeului meu, Dumnezeului tău?”9
Un timeline
Timeline-ul Sfântului Josemaría
Timeline-ul interactiv narează viața Sfântului Josemaría și istoria Opus Dei, prin poze, materiale video și texte scurte, pe o linie de timp interactivă, paralelă cu evenimentele istorice mai importante ale epocii.


10
O lansare

Noul canal YouTube dedicat Sf. Josemaría
Sf. Josemaría a hotărât să se lanseze personal pentru a
întări persoanele în credinţă
, şi să le dea socoteală despre speranţa sa. Pornind din 1970 a făcut lungi călătorii prin diferite ţări ale lumii. Există înregistrări video ale acestor întâlniri.


11
O mărturie
Dansând hula-hula în căutarea sfinţeniei
Încă nu ştiu cum o ingineră pe jumătate jamaicană, care dansează hula-hula se potriveşte cu planurile lui Dumnezeu. Ceea ce ştiu însă, este că nu mă voi plictisi.
12
Un eveniment

Sărbătorea Sf. Josemaría în România (2012)
Foto celebrării diferite în cinstea Sf. Josemaría în biserici din România.

Documente în legătură

Video

Întâlnire cu Sf. Josemaría la teatrul Coliseo (Buenos Aires)

Înregistrare video (rezumat) al întâlnirii cu Sf. Josemaría la teatrul Coliseo din Buenos Aires, la 26 iuni 1975, un an înainte de moartea lui.

Video

O viață, în 2 minute

Bucurie, pace, prietenie cu Dumnezeu... Alvaro del Portillo a fost un om fidel și un lucrător neobosit în slujirea Bisericii. Colaborator al Sfântului Josemaría, a fost de asemenea, primul său succesor la Opus Dei.

Documente

Etichete pe Știri