Sfinţii Petru şi Paul

Această Biserică Catolică este romană. Mă simt roman, pentru că roman înseamnă universal, catolic; pentru că astfel mă simt îndemnat să-l iubesc cu gingăşie pe Papa

Această Biserică Catolică este romană. Mă simt roman, pentru că roman înseamnă universal, catolic; pentru că astfel mă simt îndemnat să-l iubesc cu gingăşie pe Papa, dulcele Cristos pe pământ, cum îi plăcea să repete sfânta Ecaterina din Siena, pe care o consider ca o prietenă prea iubită.

Biserica Mama noastră, 28

În fiecare zi fă să crească loialitatea ta faţă de Biserică, Sfântul Părinte, Sfântul Scaun… Şi cu o dragoste din ce în ce mai teologică.

Brazdă, 353

Să contribuim să facem mai evidentă în ochii tuturor această apostolicitate, arătând cu o aleasă fidelitate unirea cu Papa, care este unire cu Petru. Iubirea faţă de Pontiful Roman trebuie să fie în noi vibrantă şi pasionată, pentru că în el îl vedem pe Cristos. Dacă vorbim cu Domnul în rugăciune, vom dobândi o privire limpede, care ne va face să distingem, chiar şi în evenimentele pe care uneori nu le înţelegem şi care ne produc lacrimi şi durere, acţiunea Duhului Sfânt.

Biserica Mama noastră, 30

Gândeşte-te în fiecare zi la foarte greaua povară care apasă pe umerii Papei şi a Episcopilor, pentru a-i iubi cu reală afecţiune şi pentru a-i ajuta prin rugăciunea ta.

Forja, 136

Este greu să avem o devoţiune autentică faţă de Sfânta Fecioară şi să nu ne simţim mai mult ca niciodată legaţi de celelalte mădulare ale Trupului Mistic, mai mult ca niciodată uniţi cu Capul său vizibil, Papa. Îmi place să repet: Omnes cum Petro ad Iesum per Mariam, toţi cu Petru la Isus prin Maria. Şi atunci noi care ne recunoaştem parte a Bisericii şi chemaţi să ne simţim fraţi în credinţă, descoperim cu o nouă profunditate fraternitatea care ne leagă de toată omenirea: pentru că Biserica a fost trimisă de Cristos la toate neamurile, la toate popoarele.

Este Isus care trece, 139