Am luat-o mai ieftină

Pe 2 ianuarie mi-am dus prima mașină cu 297.000 de km la service și mecanicii mi-au zis că avea defecțiunii grave și prin urmare nu merita să fie reparată.

Pe 2 ianuarie mi-am dus prima mașină cu 297.000 de km la service și mecanicii mi-au zis că avea defecțiunii grave și prin urmare nu merita să fie reparată. Peste 3 săptămâni, după ce am făcut diferite demersuri, m-am hotărât să semnez un contract de cumpărare pentru un autovehicul nou similar cu cel vechi.

Cu 300 de metri înainte de a ajunge la magazin am spus rugăciunea Sfântului Josemaría, cerându-i cu dreaptă intenție să-mi reușească cumpărarea. Până în acest moment nu am cerut mijlocirea sfântului în acest demers. Condițiile erau în sine deja avantajoase: pentru autovehiculul nou aveam de plătit doar 600 de euro în plus față de sumă pe care am dat-o pentru o mașina practic identică acum 10 ani.

Nu a fost accidental că s-a întârziat semnarea contractului și, între timp, s-au întâmplat anumite lucruri care au făcut ca mașina actuală - asemănătoare cu cea veche - să aibă un preț mai mic cu 400 de euro față de cea pe care mi-am cumpărat-o acum 10 ani.