Enciclica ”«Laudato si'». Despre ocrotirea casei noastre comune”

(Radio Vaticană) Papa Francisc a promulgat-o enciclica ”«Laudato si’ - Lăudat să fii». Despre ocrotirea casei comune”. ”Ecologia integrală” trebuie să devină o nouă paradigmă de dreptate, pentru că natura nu este ”o simplă ramă” a vieții umane: se citește în enciclica papei Francisc.

Radio Vaticană 18 iunie 2015. ”Ce fel de lume dorim să transmitem celor care vor veni după noi, copiilor care cresc în aceste timpuri?”: este întrebarea de fond a enciclicei ”«Laudato si’ - Lăudat să fii». Despre ocrotirea casei comune”, pe care papa Francisc a promulgat-o joi, 18 iunie 2015.

”Ecologia integrală” trebuie să devină o nouă paradigmă de dreptate, pentru că natura nu este ”o simplă ramă” a vieții umane: se citește în enciclica papei Francisc despre ocrotirea casei comune. Împărțită în șase capitole, enciclica preia, într-o optică de colegialitate, contribuția conferințelor episcopale din lume și a Bisericii ortodoxe. Documentul se încheie cu două rugăciuni, una, interreligioasă, și una creștină, pentru salvgardarea creației lui Dumnezeu în care trăim.

Citește enciclica Laudato si'