Din Vietnam

Doresc să relatez cât mă ajută paginile web din diferite ţări, chiar şi acum când sunt în Vietnam.

Doresc să relatez cât mă ajută paginile web din diferite ţări, chiar şi acum când sunt în Vietnam. Pentru 26 iunie, care a fost vineri, era organizată o întrunire a grupului de rugăciune a Parohiei Internaţionale şi le-am propus să le vorbesc despre „Sfântul zilei”; am adus şi video al sitului şi după aceea am povestit cum am cunoscut Opus Dei, graţie admiraţiei pe care o avea mama mea. Am relatat şi că am avut posibilitatea să particip la o întrunire când fondatorul lui Opus Dei a vizitat Argentina şi, pentru a le explica ce înseamnă Opus Dei, am folosit un articol care a ieşit pe site. Cu ocazia impunerii Scapularului Carmelului în timpul unei reuniuni a grupului de rugăciune, am pregătit un discurs anterior expoziţiei, şi am citat acel punct din Drum despre Scapularul Carmelului.

Trăiesc în Vietnam de aproape patru ani şi am şase copii. În realitate, am hotărât să vin după ce am citit cartea Cardinalului Van Thuan cu meditaţiile Exerciţiilor Spirituale pe care le-a predicat Sfântului Părinte şi Curiei. Am venit să ştim din carte pentru că unul din fiii mei care frecventează un Centru al lui Opus Dei în Argentina, ne-a povestit istoria impresionantă pe care i-au relatat-o în meditaţie, despre acest episcop vietnamez care a fost închis treizeci de ani în închisoare din care nouă în izolare.

Am folosit şi mărturii video pentru lecţiile mele de engleză. Înainte am avut un profesor nordamerican, un băiat tânăr, şi după aceea o doamnă australiană cu care, apropo de video, am avut câteva conversaţii cu mult „miez”.