Cardinalul Herranz își amintește de Mons. Alvaro del Portillo

În timpul unei conferinţe speciale în amintirea Mons. Portillo, Card. Herranz a vorbit despre acesta ca despre un model de sfinţenie pentru preoţii Bisericii.

În timpul unei conferinţe speciale în amintirea Mons. Alvaro del Portillo, fost prelat al Opus Dei, Cardinalul Julian Herranz a vorbit despre acesta ca despre un model de sfinţenie pentru preoţii Bisericii. Mons. Alvaro del Portillo “a fost un om ales de Dumnezeu”, a spus Cardinalul pentru CNA, “o vocaţie divină, un om sfinţit de Dumnezeu, un om trimis” de Sus. Cardinalul Herranz este unul dintre cei doi Cardinali membri ai Opus Dei, şi a fost anterior preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Interpretarea Textelor Legislative. A prezidat de asemenea comisia instituită de Papa Benedict al XVI-lea în 2012, pentru a investiga scandalului Vatileaks, când numeroase documente confidenţiale ale Vaticanului au ajuns în presa italiană.

Acum a fost unul dintre vorbitorii de la conferinţa despre Mons. del Portillo, începută pe 12 martie 2014. Desfăşurată la Universitatea Pontificală Sfânta Cruce din Roma, conferinţa a marcat 100 de ani de la naşterea Slujitorului lui Dumnezeu Mons. Alvaro del Portillo, care este programat să fie beatificat la 27 septembrie. Evenimentul a oferit cadrul pentru discuţii despre rolul Monseniorului în timpul Conciliului Vatican II, precum şi despre cauza lui de canonizare. Despre cel ce în curând va fi trecut în rândul fericiţilor, Cardinalul Herranz a amintit că “l-am însoţit pe tot parcursul sesiunilor de lucru” ale Conciliului, “pentru că eram un colaborator în Comisia Conciliară care a lucrat la disciplina clerului”. Referindu-se la viaţa spirituală avută de Mons. del Portillo, Cardinalul a explicat că acesta părea atât un om “ales” cât şi “trimis” de Dumnezeu, adăugând că “Cristos l-a ales, l-a consacrat şi l-a trimis să evanghelizeze”. “Papa Ioan al XXIII-lea va fi canonizat, Papa Paul al VI-lea înaintează pe calea spre titlul de fericit, şi între protagoniştii Conciliului Vatican II a fost şi pr. Alvaro, care va fi de asemenea beatificat în curând, şi toţi ne amintesc împreună de sfinţenia Conciliului Vatican II şi de mesajul său de sfinţenie pentru viitorul Bisericii”.

Într-un mesaj trimis actualului prelat al Opus Dei, Mons. Javier Echevarria, secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin exprimă în numele Suveranului Pontif “cele mai bune urări” la aniversarea centenară. Papa Francisc îşi exprimă speranţa că “va fi evidenţiat în mod corespunzător exemplul preţios al vieţii fidelului credincios şi primului succesor al sfântului fondator al Opus Dei. [...] A fost un preot zelos, care a combinat viaţă spirituală intensă, întemeiată pe adeziunea fidelă la stânca numită Cristos, cu apostolatul generos îndeplinit ca pelerin în întreaga lume.” Îndemnându-l pe actualul prelat să imite “viaţa umilă, veselă, ascunsă şi tăcută” a Mons. del Portillo, Cardinalul Parolin subliniază că servitorul lui Dumnezeu a dat “mărturie hotărâtă” despre “noutatea Evangheliei”. A putut să facă acest lucru “prin vestirea chemării universale la sfinţenie”. “Sfântul Părinte, în timp ce vă cere să vă rugaţi pentru el şi pentru slujirea sa, invocă lumina Duhului Sfânt pentru o muncă rodnică de reflecţie”, concluziona mesajul Cardinalului Parolin.

www.catholica.ro

www.eurasiareview.com