O bibliotecă virtuală despre Sf. Josemaría

Această Biblioteca virtuală oferă informații bibliografice de caracter științific despre Sf. Josemaría Escrivá de Balaguer, Opus Dei, prelatele și credincioșii săi. Este o inițiativă a Centrului de Documentație și Studii Josemaría Escrivá de Balaguer (CEDEJ).

Biblioteca virtuală este o inițiativă a Centrului de Documentație și Studii Josemaría Escrivá de Balaguer (CEDEJ), care este o secție a Institutului Istoric Sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer (ISJE).

CEDEJ-ul are ca scop:

- Menținerea unui fond bibliografic exhaustiv integrat de opere publicate ale Sf. Josemaría Escrivá de Balaguer, și publicațiile de caracter științific despre persoana sa și despre Opus Dei.

- Oferirea unor informații bibliografice specializate cercetătorilor care le cer.

- Facilitarea orientării cercetătorilor către studiile despre Sf. Josemaría și Opus Dei.

- Promovarea cercetărilor, în particular în domeniile istoric, teologic și canonic, despre personalitatea Sfântului Josemaría și despre Opus Dei.

Biblioteca virtuală oferă informații bibliografice cu caracter științific despre Sf. Josemaría Escrivá de Balaguer, Opus Dei, prelatele și credincioșii săi.

Oferă posibilitatea de a căuta, de a exporta rezultatele și de a accesa textele disponibile dintre cele 9953 de registre actuale și cele 2806 de documente PDF existente.

De asemenea, are o listă de publicații atât aparținând Sfântului Josemaría, cât și despre el și Opus Dei. În acestă selecție puteți găsi edițiile cele mai recente în diferite limbi, care sunt în fondul bibliografic al Centrului de Documentație și Studii Josemaría Escrivá de Balaguer. Sunt ordonate după data de publicare.

CEDEJ-ul și-a început activitatea în 1995. Prin decretul din data de 26 iunie 2002, Mons. Javier Echevarría, Marele Cancelar al Universității din Navarra, a completat organizarea, stabilind să depindă, în ceea ce privește sarcinile științifice și de cercetare, de Institutul Istoric Sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer (ISJE), cu sediul la Roma, și pentru aspecte organizatorice, de muncă și administrative de Rectoratul Universității din Navarra.