Actualitatea creștină, de 10 ani online și la al 25-lea an pe hârtie

La 10 ani de prezență online și în al 25-lea an de apariție, Actualitatea Creștină, revista lunară a Arhidiecezei romano-catolice de București, a lansat la 1.06.2014, propriul site internet: www.actualitatea-crestina.ro. Citește Foaia duminicală: Sfântul săptămânii este Josemaría Escrivá.

La 10 ani de prezență online și în al 25-lea an de apariție, Actualitatea Creștină, revista lunară a Arhidiecezei romano-catolice de București, lansează duminică, 1 iunie 2014, în Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale, propriul site internet: www.actualitatea-crestina.ro. Fondată în ianuarie 1990, de către IPS Ioan Robu, după aproape 50 de ani de interzicere a presei catolice de către regimul comunist, revista Actualitatea Creștină a pășit în spațiul virtual la 1 ianuarie 2004, publicând online, pe site-ul Arhiepiscopie romano-catolice de București www.arcb.ro , suplimentul de Crăciun din 2003. De-a lungul celor 10 ani, revista a fost găzduită pe site-ul arcb.ro într-o secțiune dedicată, fiind oferită gratuit spre lectură online sau descărcare de pe domeniul propriu sau prin Scribd ori Issuu. Astăzi arhiva online a revistei Actualitatea Creștină cuprinde peste 130 de publicații.

Pe site-ul propriu, realizat cu design „responsive" (se adaptează la dispozitivul folosit), cititorii găsesc încă de pe prima pagină prezentarea ultimului număr al revistei și textul integral al editorialului. De asemenea, din meniu, este disponibil un scurt istoric al revistei, prezentarea colectivului redacțional și informații pentru cei care doresc să se aboneze.

Arhiva publicată în acest moment pe site reunește numerele apărute în anul curent, iar din anii anteriori sunt disponibile deocamdată numerele din anul 2013, urmând ca ulterior arhiva să fie completată cu numere mai vechi ale revistei. Fiecare număr al publicației Arhiepiscopiei romano-catolice de București este însoţit de cuprinsul detaliat, putând fi răsfoit online sau descărcat (doar numerele mai vechi).

Împreună cu lansarea propriului site, revista propune și o Foaie duminicală, în format A5, care poate fi descărcată gratuit și tipărită. Este vorba de o foaie A4 față/verso, care se îndoaie. Foaia duminicală include textele liturgice ale duminicii curente, comentariul la texte, semnat de Pr. dr. Tarciziu Șerban, calendarul religios al săptămânii, rubricile „gândul săptămânii" și „sfântul săptămânii", precum și alte informații legate de respectiva duminică. De exemplu, în primul număr al foii de duminică, din 1 iunie a.c., pe prima pagină se regăsesc informații despre Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale, ajunsă în acest an la cea de a 48-a ediție.

În primul număr al revistei, din ianuarie 1990, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop mitropolit de București scria: „Actualitatea Creștină cere, bate, caută spre inimile și mințile tuturor, care zilnic vor să descopere drumuri deschise spre împlinire umană și creștină". Vizitați site-ul și nu pierdeți numărul din iunie al revistei, care va fi disponibil în parohii, în librării și online duminică, 8 iunie a.c.