A fi statornici în rugăciune

Am recomandat novena muncii unei prietene recent laureată care căuta un loc de muncă. După o lună mi-a scris mulţumindu-mi pentru favoarea primită

Am recomandat novena muncii unei prietene recent laureată care căuta un loc de muncă. După o lună mi-a scris mulţumindu-mi pentru favoarea primită: a obţinut un post într-o organizaţie multinaţională foarte mare. În acelaşi timp m-am rugat şi eu de multe ori novena, aşteptând cu răbdare ceea ce am cerut.

Am cerut o muncă cu sfârşitul săptămânii libere, pentru a putea frecventa mijloacele de formare creştină ale lui Opus Dei. Mai ceream să fie un post în care să pot face mult apostolat.

După trei luni de aşteptare am hotărât să plec din capitală în provincie pentru a munci, pentru că aveam acolo o ofertă de lucru. Mă simţeam trist, pentru că în acea provincie nu sunt activităţi ale Opus Dei. Cu toate acestea, m-am abandonat în mâinile lui Dumnezeu, gândindu-mă că cel puţin aş putea fi folositor în acea provincie.

În ziua precedentă zborului meu, am primit un mesaj de la o prietenă, spunându-mi că tatăl său căuta o persoană proaspăt laureată pentru a lucra în întreprinderea sa nouă. Îndată mă chemă el. După o oră m-am întâlnit cu el pentru un colocviu. A doua zi am mers la casa părinţilor mei şi, după o săptămână, m-am întors în capitală pentru a începe noul lucru.

Dumnezeu mi-a dat chiar ceea ce am cerut prin mijlocirea Sfântului Josemaría, de la Maria Mama mea şi de la Sfântul Iosif. Munca mea constă în a furniza proprietarilor de mici afaceri, servicii financiare, competenţe rodnice şi formarea valorilor. Am învăţat că Dumnezeu ne dă într-adevăr ceea ce-i cerem, dacă intenţia noastră este dreaptă şi dacă suntem statornici în rugăciune.